Activitati in Bucuresti: 7 modalitati de a te bucura de oras

Bucurestiul este unul dintre cele mai frumoase orase de la noi. Fiind un important centru industrial, cultural si universitar, orasul capitala se numara printre cele mai interesante destinatii turistice, inclusiv pentru straini.

Activitati in Bucuresti: 7 modalitati de a te bucura de oras
Activitati in Bucuresti: 7 modalitati de a te bucura de oras

Bucurestiul este unul dintre cele mai frumoase orase de la noi. Fiind un important centru industrial, cultural si universitar, orasul capitala se numara printre cele mai interesante destinatii turistice, inclusiv pentru straini.

Daca nu ai vizitat pana acum micul Paris, ai putea sa-l treci pe lista cu prioritati. Cauta calendarul cu zile libere si vezi ce sarbatori legale sunt in 2023. Poti vedea Bucurestiul in urmatoarea mini vacanta. Orasul te va intampina cu o istorie bogata, o arhitectura care te lasa fara cuvinte, dar si cu numeroase oportunitati de a-ti petrece timpul liber. In acest articol, vei descoperi 7 modalitati de a te bucura de acest oras. Bun venit in capitala!

Descopera cladirile emblematice

Odata ajuns aici, iti vei dori sa afli mai multe detalii despre istoria fascinanta a batranului oras. Astfel, o plimbare pe cele mai importante artere de aici te va aduce mai aproape de cladirile emblematice ale capitalei. Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni, Palatul Universul sau Casa Mita Biciclista sunt doar cateva dintre cele mai importante atractii turistice de aici. Asigura-te ca porti incaltaminte comoda! O sa ai multe de vizitat.

Viziteaza Arcul de Triumf

Unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Bucuresti este Arcul de Triumf, un monument emblematic, realizat dupa modelul din Paris. Arcul de Triumf se afla in zona de nord a capitalei si poate fi vizitat in interior. Nu trebuie sa ratezi o astfel de experienta!

Fa o plimbare prin centrul vechi

Daca ajungi in Bucuresti, nu trebuie sa ratezi o plimbare prin centrul vechi. Cunoscut pentru numeroasele cafenele, dar si pentru viata de noapte, centrul vechi este locul care aduna o mare de oameni dornici sa se relaxeze si sa socializeze. De altfel, pe stradutele de aici vei regasi numeroase alte obiective turistice. Esti curios sa descoperi Kilometrul zero al Romaniei?

Descopera parcul Herastrau

Parcul Herastrau este intotdeauna o idee excelenta de relaxare. Fiind un loc emblematic pentru capitala, vei descoperi aici numeroase oportunitati de petrecere a timpului liber. Poti face o plimbare cu vaporasul sau cu braca, te poti bucura de o masa copioasa la una dintre terasele din zona sau te poti plimba la pas, admirand frumusetea naturii. De altfel, daca iti doresti sa descoperi intregul oras, poti pune pe lista cu activitati si o scurta plimbare prin Parcul Cismigiu sau Parcul IOR.

Bucura-te de o plimbare prin Muzeul National al Satului

Daca tot iti plac plimbarile in aer liber, atunci nu trebuie sa ratezi o vizita la Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti. Acesta este al doilea muzeu etnografic din lume, dupa cel din Stockholm. Pe langa faptul ca poti admira numeroase casute traditionale, s-ar putea sa participi si la unul din numeroasele evenimente care se organizeaza aici.

Descopera fantanile de la Unirii pe timp de noapte

E imposibil sa nu fi auzit despre celebrele fantani de la Unirii, iar daca tot ajungi prin Bucuresti, ar fi o idee excelenta sa faci o plimbare la ceas de seara. Astfel, vei avea ocazie sa admiri jocul de apa si lumini. In plus, micul Paris este mult mai fascinant pe timp de seara.

Viziteaza Palatul Mogosoaia

La doar 15 kilometri de capitala se afla Palatul Mogosoaia, un loc incarcat de istorie care a devenit, de ani buni, chiar si platou de filmare pentru numeroase filme si seriale romanesti. Locul in care se organizeaza inclusiv spectacole de teatru, dar si evenimente private, Palatul Mogosoaia te va fascina datorita stilului impozant, dar si atmosferei de basm. Trebuie sa-l vizitezi!

Asadar, Bucurestiul este un oras de care te vei indragosti la prima vedere. Pune-l pe lista cu destinatii de vacanta si asigura-te ca ai suficient timp pentru a-i descoperi farmecul.