Anul Nou, 1-2 Ianuarie zile libere
Sarbatoarea de Anul Nou este intampinata in noaptea de 31 Decembrie, simbolizand "ingroparea anului vechi", si se indreapta catre 1 Ianuarie care marcheaza prima zi din noul an, sarbatoarea purtand denumirea de Noaptea de Revelion.
Traditii de Anul Nou
Cu trecerea timpului Revelionul si-a pierdut din caracterul mitic, din tradiitile vechi, facandu-si loc altele noi.
- Imbracarea cu haine noi, eventual persoanele superstitioase vor purta culoarea rosu.
- Sampania este nelipsita in noaptea de Revelion.
- Masa de Revelion este foarte importanta pentru fiecare, aceasta continand bucatele cele mai alese. In general nu lipsesc de pe masa: salata de boeuf, carnea de porc, pestele, multi dintre noi optand pentru gratar.
- Se zice ca este bine sa nu intri in noul an cu datorii, si de asemenea daca ai in buzunar la trecerea dintre ani o bancnota vei avea un an bun din punct de vedere financiar.
- In noaptea dintre ani nu se plange, conform traditiei se spune ca vei fi trist intregul an.
Dar bineinteles, nu sunt decat niste superstitii si este alegerea fiecaruia dintre noi cum ne ghidam. Cel mai important este sa fim impreuna cu familia, prietenii sau cei care ne sunt dragi, sa fim veseli si optimisti in noul an ce vine.
In toata lumea exista traditii si culturi diferite, de exemplu, in India oamenii se impodobesc cu flori predominand culoarea galben.
A doua zi de Anul Nou
Cea mai importanta superstitie in a doua zi de anul nou este aceea ca nu este bine sa arunci gunoiul deoarece se spune ca arunci odata cu el norocul. Este bine ca Noul An sa il incepi fara datorii, sa porti culoarea rosie si sa ai bani in buzunar pentru a-ti merge bine tot restul anului.
O alta supersitie spune ca primul musafir care iti intra in casa in noul an sa fie de sex masculin. Dupa o seara lunga petrecuta alaturi de cei dragi pentru majoritatea a doua zi de Anul Nou reprezinta o perioda de relaxare, odihna, in care isi stabilesc obiectivele pe noul an.
Anul nou in China este cea mai importanta sarbatoare a chinezilor si are loc la o data diferita de Romania, si anume la 15 Ianuarie.