In vacanta cu masina versus avion

Cand spui vara spui zile libere si vacante. Fie ca alegi distante rutiere lungi sau scurte, zilele libere sunt o bucurie pentru oricine.

In afara de alegerea destinatiei, un alt punct important in planificarea unei vacante o reprezinta modul de deplasare, deoarece exista mai multe variante, printre care se numara deplasarea cu masina personala sau cu avionul.

Fiecare alege, desigur, varianta cea mai avantajoasa pentru nevoile lui. Care sunt, insa, diferentele intre a pleca in vacanta cu masina si a pleca cu avionul?

Avantajele unei vacante cu masina

Avantajele unei vacante cu masina
Avantajele unei vacante cu masina

Calatoria cu masina are numeroase avantaje. In primul rand confortul personal si intimitatea.

Daca esti un impatimit al vacantelor active si iti place sa faci drumetii sau sa vizitezi cat mai multe locuri sau obiective turistice, cu siguranta calatoria cu masina este cea mai buna alegere.

Poti opri unde vrei, cand vrei si chiar te poti razgandi in ceea ce priveste destinatiile, fara sa depinzi de un itinerariu stabilit sau impus.

Comoditate si confort

Cu masina personala ai parte de lejeritate in ceea ce priveste programul. Poti simti ca esti in vacanta, fara sa te mai gandesti la program sau ore de plecare. De asemenea, poti face oricate opriri vrei, mai ales daca pleci impreuna cu copiii.

Te poti bucura de peisaje

Daca vrei sa te bucuri de frumusetile naturii, calatoria cu masina te poate ajuta sa iti indeplinesti aceasta dorinta. Poti alege trasee chiar mai lungi, care iti ofera insa peisaje spectaculoase, care sa iti ramana amintire.

Adevarata natura se afla dincole de orasele cosmopolite. Cu masina poti avea parte de o calatorie chiar prin mijlocul naturii explorandu-i indeaproape frumusetile.

Avantajele calatoriei cu avionul

Avantajele calatoriei cu avionul
Avantajele calatoriei cu avionul

Calatoria cu masina iti ofera oportunitatea de a avea un program liber, insa uneori sofatul poate deveni obositor pe distante lungi. Depinde foarte mult de destinatia pe care o alegi.

Asadar, in cazul in care iti doresti sa te bucuri pur si simplu de o vacanta, in care sa lenevesti si sa ai parte de rasfat intr-o destinatie exotica sau un resort, poti alege calatoria cu avionul.

Avionul este cel mai rapid mijloc de deplasare. Nu trebuie sa te sperii de costuri. Uneori, biletele de zbor pot fi achizitionate la un pret mult mai mic decat cele la tren.

Cauta din timp ofertele, cu cateva luni inainte de vacanta si cu siguranta vei gasi un pret avantajos.

Cu avionul ecomisesti timp, poti face rezervari online, fara sa te mai deplasezi la ghisee. Avionul este un mijloc de transport mai sigur decat masina sau trenul.

Chiar daca foarte multe persoane sunt speriate de ideea de zbor, potrivit statisticilor, cele mai multe accidente sunt cele rutiere.

Orice varianta ai alege, important este sa te bucuri de zilele libere si de vacanta! Calatorie placuta!