Salarii profesori. Cat se castiga in mediul educational privat

Media salariala a unui angajat care lucreaza in educatie & training in mediul privat este de circa 3.500 de lei net pe luna, potrivit Salario.ro, comparatorul de salarii marca eJobs Romania. In acelasi timp, un educator poate castiga in medie 2.500 de lei net pe luna, iar un profesor in medie 3.400 de lei net.

Salarii profesori. Cat se castiga in mediul educational privat
Salarii profesori. Cat se castiga in mediul educational privat

„Salariile mai mici in sistemul privat, fata de cel public se justifica prin faptul ca managerii au costuri cu chiria, dar si alte taxe pe care le platesc la stat pentru angajati, acestea fiind acoperite din bugetul business-ului”, sune Raluca Dumitra, Head of Marketing la eJobs Romania.

Salarii profesori de la stat. Se anunta vesti bune

Salariile medii din invatamant au crescut peste ritmul de crestere al salariului mediu pe economie. Cu toate acestea, interesul pentru meseriile din invatamant a continuat sa scada. Tinerii prefera sa mearga catre alte domenii mai banoase.

Un cadru didactic avea un salariu me­diu net de aproape 3.800 de lei in luna ia­­nuarie anul trecut, potrivit unor de la Institutul National de Sta­tis­tica (INS), centralizate de ZF.

Vestea buna este ca incepand cu ianuarie 2023, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor de functie/salariilor de functie/indemnizatiilor de incadrare lunara de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice se majoreaza cu 10% fata de nivelul acordat pentru luna decembrie 2022.

Asta inseamna ca toti angajatii din sistemul bugetar, inclusiv cei din invatamant, vor avea 10% in plus la salariul de baza pe care il au in prezent.

De ce abilitati ai nevoie ca sa devii profesor?

A fi profesor este o misiune onorabila, dar care vine si cu multa responsabilitate, avand in vedere ca un cadru didactic este imputernicit sa indrume noua generatie. Una dintre principalele trasaturi pe care trebuie sa le detina un profesor este pasiunea. La majoritatea joburilor ai nevoie de pasiune, insa pentru rolul de profesor e necesara o doza suplimentara.

De asemenea, un viitor profesor trebui sa se adapteze usor si sa fie flexibil. Fiecare clasa de elevi este diferita, iar ca acestia sa-l urmeze e important sa personalizeze tehnica de predare in functie de membrii acesteia.

Creativitatea este un alt atuu a unui profesor. Aceasta il poate ajuta sa creeze metode de predare interactive sau sa gaseasca moduri diferite de a explica un subiect.

Daca iti doresti o cariera in mediul educational, in acest moment, pe platforma de  angajare eJobs sunt disponibile circa 500 de locuri de munca in educatie & training, acestea fiind scoase la bataie de companiile private. Oprtunitatile sunt pentru cei care cauta atat job full time cat si  job part time.

Candidatii pot cauta de asemenea pe ejobs joburi si in strainatate ca  locuri de munca Anglia. Posturile disponibile sunt pentru tot felul de meserii sau stagii de  internship.