Semne timpurii ale sarcinii

Care sunt cele mai frecvente semne timpurii ale sarcinii?

  • 29% dintre femeile chestionate au raportat o perioada pierduta ca prim simptom al sarcinii
  • 25% au indicat ca greata a fost primul semn al sarcinii
  • 17% au raportat ca o modificare a sanilor lor a fost simptomul initial al sarcinii
  • in timp ce sangerarea prin implantare este adesea considerata primul simptom al sarcinii, sondajul nostru releva ca doar 3% dintre femei identifica sangerarea prin implantare ca fiind primul lor semn de sarcina.

Cand incep simptomele sarcinii

Este posibil sa aveti simptome de sarcina in decurs de o saptamana de la conceptie. Unele femei au raportat ca nu au prezentat simptome timp de cateva saptamani.

Faceti clic aici daca aveti nevoie de testare gratuita sau comandati online teste de sarcina la detectare timpurie la preturi accesibile de la sponsorul nostru corporativ Fairhaven Health.

Simptomele frecvente ale sarcinii includ, de asemenea

1. Dureri de spate: durerile de spate inferioare sunt frecvente. Poate sa apara odata cu aparitia sarcinii, dar de obicei este experimentata mai tarziu pe masura ce sarcina progreseaza, in jurul sarcinii saptamana 27 pana la saptamana 34.

2. Dureri de cap: Expertii cred ca cresterea brusca a hormonilor si / sau fluxul de sange in corpul dumneavoastra poate provoca dureri de cap. Exista o crestere de aproximativ 50% a volumului de sange care curge in timpul sarcinii.

3. Urinari frecvente: Nu va mirati daca intre 6 si 8 saptamani simtiti ca trebuie sa faceti pipi mai des. Veti simti nevoia pe tot parcursul sarcinii, pe masura ce bebelusul in crestere si uterul in expansiune exercita o presiune tot mai mare asupra vezicii urinare.

4. Pofta de mancare sau aversiunile alimentare: hrana pe care femeile asteptata o tanjesc sau cauta sa o evite variaza si este destul de sporadica.

Este bine sa iti dai libertatea de a-ti urmari poftele si de a evita lucrurile pe care nu le doresti, atata timp cat primesti nutritia de care ai nevoie pentru o sarcina sanatoasa.

Aceste pofte sau aversiuni pot aparea devreme in timpul sarcinii sau oricand pe parcursul sarcinii.

5. Intunecarea areolelor: este normal daca areolele, zona din jurul sfarcurilor se vor intuneca.

6. Schimbari de dispozitie: mamele asteptate experimenteaza frecvent schimbari de dispozitie. Acest lucru este cauzat in primul rand de modificarile hormonale care afecteaza neurotransmitatorii creierului.

Unii pot experimenta maxime si minime ridicate, iar altii alterneaza intre stari de fericire si depresie sau anxietate.

Schimbarile de dispozitie sunt normale; dar, daca va confruntati cu depresie sau perioade prelungite de tristete, va rugam sa contactati furnizorul de servicii medicale.

Unele femei prefera sa mearga direct la un consilier sau la un profesionist in sanatate mintala.

Daca aveti simptomele de mai jos va recomandam sa accesati calculator sarcina pentru a afla data probabila a nasterii bebelusului in functie de data ultimei menstruatii sau data conceptiei.

Este important sa va documentati din timp cu privire la urmatoarea saptamana, trimestru de sarcina. Echipa noastra va ofera calculator sarcina dar si lista completa cu nume de baieti si nume de fete completa.

Simptomele sarcinii difera de la femeie la femeie si de la sarcina la sarcina; cu toate acestea, unul dintre cele mai semnificative semne ale sarcinii este o perioada pierduta. Este important sa intelegem semnele timpurii ale sarcinii, deoarece fiecare simptom poate avea alte cauze decat sarcina.