Top cabane pentru o vacanta

De la modele de inspiratie scandinava la case traditionale renovate, oaspetii pot gasi multe optiuni pentru o calatorie tarzie de iarna sau sejururi mai lungi.

Am adunat cateva sugestii in lista de mai jos cu recomandarea utilizarii de distante rutiere pentru a afla ruta cea mai buna pana la destinatie.

Situata aproape de Bistrita, aceasta proprietate poate gazdui sase persoane in cele trei dormitoare mari.

Oaspetii se pot bucura de linistea oferita de locatia indepartata si de peisajele frumoase, pe langa explorarea zonei cu bicicleta sau drumetii.

Bistrita, care se afla la 19 km, este cel mai nordic burg sasesc din tara si intampina vizitatorii intr-un oras vechi renovat.

Cabana Panoramica Stanceni

Dupa cum sugereaza si numele sau, acest loc este inconjurat de peisaje frumoase. Poate gazdui pana la sase persoane, iar ofertele sunt disponibile pentru sejururi prelungite pentru cei care doresc, de asemenea, sa lucreze de aici.

Partia de schi Toplita este la 10 km, in timp ce statiunea Vatra Dornei, cunoscuta pentru facilitatile de schi si izvoarele termale, se afla la 44 km.

Tinovo

Un alt loc pentru a lasa multimile orasului in urma si a scapa in mijlocul naturii, aceasta cabana are o atmosfera nordica.

Este situat la doar cativa kilometri distanta de Tinovul Mare, o rezervatie de turbarii. Proprietatea poate gazdui opt pana la zece persoane in cele patru dormitoare ale sale si are, de asemenea, o sauna. Vatra Dornei este la aproximativ 26 km, iar Bistrita la 46 km.

Zestrea Sofiei

Aceasta cabana de lemn de la marginea unei paduri din Ramet, in judetul Alba, poate gazdui pana la sase persoane. Parterul este un spatiu deschis, cu dormitorul situat la etaj.

Cei care intentioneaza sa exploreze imprejurimile pot ajunge la pestera Huda lui Papara sau la manastirile Ponor si Ramet.

Restrictii si recomandari actuale

Romania a extins starea de alerta la jumatatea lunii martie, mentinand masurile introduse anterior, inclusiv starea de timp pe timp de noapte care incepe acum la ora 22:00 si este in vigoare pana la ora 5:00 si cerinta de a purta o masca in locurile publice.

In functie de situatia epidemiologica din fiecare localitate, se pot aplica masuri zonale sau locale suplimentare. La elaborarea planurilor de calatorie, specialistii recomanda luarea in considerare a situatiei coronavirusului in destinatia luata in considerare si a riscului de imbolnavire grava a tuturor celor care calatoresc.

Prefecturile (prefectura) din fiecare judet publica actualizari privind rata incidentei Covid-19 pe localitati, in timp ce rata generala de incidenta a judetului este publicata zilnic in raportul privind numarul de cazuri emis de Grupul de comunicatii strategice.

De asemenea recomandam sa analizati o harta rutiera online pentru a cunoaste cea mai buna ruta pana la destinatie.

Cand calatoriti, se aplica masurile obisnuite de prevenire: purtarea unei masti, mentinerea unei distante de siguranta, evitarea contactului cu oricine bolnav si spalarea sau dezinfectarea mainilor des.

Este de asemenea recomandat sa evitati perioadele aglomerate atunci cand utilizati transportul public. Calatorii pot verifica, de asemenea, cu fiecare instalatie masurile de prevenire Covid-19 pe care le-au implementat.

Favorizate datorita imprejurimilor lor frumoase, cabanele ofera cazare de dimensiuni mai mici in zone linistite si indepartate, favorizate de multi in timpul pandemiei.