Ziua Copilului, 1 Iunie zi libera

Celebram Ziua Copilului pe 1 Iunie, o zi nelucratoare in Romania plina de activitati si bucurie, dedicata celor mici si amintirilor copilariei.

Ce facem de 1 Iunie

Multe scoli au evenimente speciale pentru a sarbatori Ziua Copilului in Romania. Unii profesori dau diplome ca o modalitate de a-si arata aprecierea pentru fiecare copil in aceasta zi.

Evenimentele comunitare, inclusiv expozitiile de arta care prezinta munca copiilor, sunt tinute pentru a sarbatori Ziua Copilului.

dulciuri
dulciuri

Toata lumea se serbeaza in aceasta zi, inclusiv parintii care isi amintesc cu drag de perioada copilariei.

Ziua de 1 Iunie este promovata si prin ziare, bloguri, mass-media sociale, televiziune si radio jurnalisti din Romania.

Unele familii pregatesc mese speciale pentru a sarbatori la domiciliu sau merg in diferite locatii unde se organizeaza evenimente dedicate copiilor.

1 Iunie nu este doar un eveniment in Romania si este o sarbatoare oficiala ONU la nivel mondial. Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale din Romania a organizat o sarbatoare speciala a Zilei Copiilor in 2012.

Aproape 100 de copii de scoala elementara si secundara care au participat la eveniment au primit o diploma de Ministru de Copii. Ziua Copilului in Romania a devenit o sarbatoare nationala in 2017.

Picturile pentru copii si alte forme de arta sunt adesea afisate in scoli si in locurile publice ca o modalitate de promovare si celebrare a Zilei Copilului.

Putina istorie Petrecere copii
Petrecere copii

Ziua Copilului este sarbatorita la diferite date din diferite tari. Ziua internationala pentru protectia copiilor este sarbatorita in multe tari ca Ziua Copilului pe data de 1 iunie incepand cu 1950.

Ziua Copilului a inceput in a doua duminica a lunii iunie, in 1857, cand reverendul Dr. Charles Leonard, pastor al Bisericii Universaliste din Chelsea, Massachusetts a tinut o prelegere speciala dedicata pentru copii.

Originea acestei sarbatori dateaza din 1925, cand reprezentantii din diferite tari s-au intalnit la Geneva, Elvetia, pentru a convoca prima "Conferinta mondiala pentru bunastarea copiilor".

Dupa conferinta, unele guverne din intreaga lume au desemnat o zi ca Ziua Copilului pentru a evidentia problemele copiilor. Nu a fost recomandata nicio data specifica, astfel incat tarile au folosit orice data care era cea mai relevanta pentru cultura lor.

1 iunie, ziua Copilului este o sarbatoare legala in Romania, deasemenea zi libera de la stat in care parintii isi petrec timp cu copiii lor in cadrul unor programe speciale dedicate acestei zile precum:

  • vizita la gradina zoologica
  • iesiri in parc
  • teatru
  • expozitii
  • muzee
  • planetariu
  • jocuri interactive
  • concerte
  • iesiri la munte
Ziua Copilului este o sarbatoare legala in Romania, zi nelucratoare, sarbatorita in fiecare an pe 1 Iunie. Este o zi libera pentru toti angajatii, indiferent daca au sau nu copii, iar scolile si majoritatea locurilor de munca isi sisteaza activitatile.